Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата не ще да запали. Помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата не ще да запали. Помогнете

Колеги днес си изкопах път през преспите да изляза, защото на предния ден мръднах метър и толкос. След като си проправих път, седнах в колата завъртях ключа изчаках свещите да загреят, завъртях го да запали и като се почна ... километража се превъртя, оборотомера и той, стрелката за нафтата падна на 0-лата, километрите които се зануляват след като заредиш се занулиха автоматично, стартера завъртя добре в началото но почна да върти по бавно и по бавно и тогава видях че няма да стане на мойта ... Имам съмнения, че ми е замръзнала нафтата. Чистих клемите на акумулатора и пак неиска да запали.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Имам съмнения за паднал акумулатор

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Имам съмнения за паднал акумулатор
      точно това си е.
      точка

Comment

Аз залагам на замръзнала нафта и при мен е така.Само че моята пали и след секунди изгасва.Прибери си акумулатора на топло в къщи.Като се постопли пробваи пак.

Comment

Първоначално публикувано от niki01 Покажи съобщение
          ...Прибери си акумулатора на топло в къщи.Като се постопли пробваи пак.
          Хм, зареди си акумулатора и пробвай пак...

Comment

Колата вчера запали без проблем, работи си. Днес нищо общо. Мерси иначе

Comment

Забравих да кажа че всичко си свети както трябва фарове, габарити, табло, музиката и тя си свири което ме навява на мисълта че нафтата е замръзнала

Comment

Първоначално публикувано от Raiko0 Покажи съобщение
                ...километрите които се зануляват след като заредиш се занулиха автоматично, стартера завъртя добре в началото но почна да върти по бавно и по бавно и ...
                Това ти го каза и затова си мисля, че е акумулатор. Ако ти е замръзнала нафтата, няма да запали, дори и да върти стартера като луд ...

Comment

Много е възможно кабела за минуса да не прави хубав контакт с купето.
                  146 JTD-2000г.
                  Punto 1.2

Comment

Абе не четете ли между редовете!Колегата е от Варна,а там сега ........!Правилно се каза,че нафтата е замръзнала,а от въртенето е паднал и акумулатора!
                    Търпение му е майката и зареждане на акумулатора!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Зареждаш хубаво акумулаторът.Въоръжаваш се с обилно количество топла вода и почваш да поливаш горивния филтър,рейла и маркучите между тях.Като станат топли на пипане,сядаш в колата и почва въртене,до като запали.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Мм да прави сте колата наистина плаче за нов акумулатор. Мерси за инфото

Comment

Working...
                        X